Nim zjemy planetę. Ryżowy zin kucharski
Interesujesz się wpływem diety na środowisko naturalne? Masz w głowie masę pomysłów na dania z lokalnych, sezonowych i przyjaznych środowisku naturalnemu składników? Chcesz dołączyć Masz już 15 lat, lecz nie więcej niż 35?
Napisz nam o swoich pomysłach kulinarnych i uzasadnij, dlaczego proponowane przez Ciebie przepisy są przyjazne dla klimatu i planety? Wśród nadesłanych propozycji wybierzemy 11 osób, które zaprosimy na warsztaty
z tworzenia zina techniką RISO odbywające się w dniach 08.05 i 09.05.2021 w Krakowie.
Masz czas do 30 kwietnia (piątek) aby wypełnić formularz zgłoszeniowy.
Powodzenia!
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Kampania Nasza żywność. Nasza przyszłość, w ramach której organizujemy warsztaty, ma na celu zmobilizowanie młodzieży do świadomej konsumpcji i aktywnego wspierania działań na rzecz zrównoważonych łańcuchów dostaw żywności, uczciwych stosunków handlowych, poszanowania praw człowieka i praw pracowniczych oraz zrównoważonego rozwoju. Kampania jest współfinansowana ze środków Unii Europejskiej.